В Україні до 2024 року планують встановити 1500 стаціонарних камер фото- та відеофіксації порушень ПДР.

Про це передає пресслужба МВС України, посилаючись на Антона Геращенка.

За його словами, на сьогоднішній день вже встановлено 92 комплекси фіксації порушень ПДР. До 1 червня їх кількість досягне 130, а до кінця поточного року - заплановано близько 400.

Кожна така камера дозволяє зменшити кількість аварій на дорогах в три рази.

"Ми плануємо реалізувати відразу 4 підходи: установка камер фотовідеофіксації трьох типів, посилення законодавчої бази, поліпшення дорожньої інфраструктури та системи статистики по ДТП",- заявив глава МВС Антон Геращенко.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, згідно з ч.1 ст. 122 КУпАП - перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш ніж на 20 км / год - тягне штраф у розмірі 340 гривень.

А за керування ТЗ у нетверезому вигляді водій повинен буде заплатити від 17 тисяч до 51 тисячі гривень. Також передбачено позбавлення волі у разі п'яного ДТП, що спричинило тяжкі наслідки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Водії можуть знайти свої автомобілі на штрафмайданчику після неправильного паркування: перелік заборон

Як повідомляє портал «Знай.иа» Їздити з увімкненими фарами більше не потрібно: Кабмін звільнив водіїв від вимоги

Також «Знай.иа " писав, що Подвійні штрафи для водіїв: Парламент підкоригував "проколи" по ПДР