Стало відомо про те, що в світі з'явився найбільший айсберг. На його поверхні може поміститися п'ять українських столиць.

Про це повідомили в Європейському космічному агентстві, опублікувавши дані звідти. Ця новина колихнула громадськість.

Стався відкол айсберга з море Уедделла, що в Антарктиді. Його площа становить 4320 квадратних кілометрів, в той час, як, столиця України - 839 квадратних кілометрів.

Айсберг, фото: ESA
Айсберг, фото: ESA

Довжина айсберга склала 170 кілометрів, і ширину 25 кілометрів.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

До слова, він навіть більший за площею, ніж іспанський острів Майорка, який становить 3640 квадратних кілометрів.

Це робить айсберг найбільшим світі. Подвійні супутники Європейського космічного агентства Copernicus Sentinel-1 помітили гігантську плиту льоду ще 13 травня.

Останнє десятиліття вчені заявляють, що подібна зміна клімату може викликати екологічну катастрофу в усьому антарктичному регіоні. Глобальне потепління може призвести до краху льодовика.

Шельфовий льодовик Ронне, що породив недавній айсберг, в основному захищений від приток теплої води, які порушують природний цикл антарктичного отелення і відростання льоду. Але не всім регіонам Західної Антарктиди так пощастило

Експерти продовжують із супутників спостерігати за тим, як поводиться утворився льодовик. До чого це може призвести в майбутньому - поки що невідомо.

Нагадаємо, Танення льодовиків: як зміниться Земля і які країни підуть під воду першими.

Як повідомляв Знай.ua, Ілон Маск подарує $100 млн за "упаковку" для неприємних запахів, взяти участь може кожен.

Також Знай.ua писав, що льодовики Гренландії ховали стародавнє озеро під шаром льоду: побачило світ за тисячі або мільйони років.