Виростити хороший урожай капусти на салат і голубці можливо, знаючи хитрості та секрети догляду за цим овочем. Капусти вродить стільки, що залишиться й заквасити на зиму.

Як правильно поливати капусту розповідає телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город". Як зазначають досвідчені городники, капуста, мабуть, найбільший водохліб з усіх овочевих культур.

Дачники радять у період, коли вона зав'язує качани, дотримуватися норми поливу, яка становить мінімум 30 л на 1 кв.м. Проте, якщо капуста страждає від спраги, на неї моментально нападають шкідники. Зокрема хрестоцвіта блішка і капустяна муха.

Вирощування капусти, кадр з відео
Вирощування капусти, кадр з відео

Появу шкідників на капусті можна визначити за наступною ознакою: на листках рослини може з'явитися рожево-сизий наліт. Виявляється, капусту, треба поливати по-різному, в залежності від погоди. Тому якщо жарко і сухо, застосовують дощування, а в прохолодну погоду поливають під корінь.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Та слід пам'ятати, що при поливі під корінь ґрунт повинен промокнути на глибину не менше 40 см. Водночас пізні сорти капусти рекомендують поливати щодня, а ранні — кожні 2-3 дні, не допускаючи, щоб ґрунт пересох.

Проте, якщо після посухи ви вирішите рясно полити рослини, або раптом підуть дощі, це призведе лише до того, що качани потріскаються.

Вирощування капусти, кадр з відео
Вирощування капусти, кадр з відео

Нагадаємо, засоби від усіх хвороб огірків: овочі й бадилля будуть зеленими до самої осені. Засоби, які врятують ваш врожай

Як повідомляв портал "Знай.ua", соковиті помідори на борщ і томатну пасту: хитрощі вирощування для городників. Поради для того, щоб виростити хороший врожай помідорів

Також "Знай.ua" писав унікальний спосіб омолодження троянд: цей дешевий і дуже ефективний засіб є в кожному домі. Як доглядати за кущами троянд