У Міжнародному валютному фонді зацікавилися джерелами, з яких Україна індексує пенсії.

В МВФ нагадали, що Пенсійний фонд і без того живе дотаціями. Це означає, що індексація ще більше "проїдає" державний бюджет. Про претензії МВФ розповіли на YouTube-каналі "Народна думка".

Ведучий зазначив, що така зацікавленість була б резонною, якби пенсіонери отримали б у півтора-два рази більше, ніж раніше. Проте доплати складають лише 100 гривень, і це смішна сума.

"Яке діло Міжнародному валютному фонду до нашим пенсіонерів, друге - індексація пенсій вона планова, закладена в бюджет, все відбувається за законом", - каже ведучий.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Якщо Пенсійний фонд та українська влада не зможуть переконати МВФ, що гроші на індексацію пенсій не проб'ють у ПФ ще більший пролом, то кредитори можуть вдатися до більш жорстких методів, каже автор.

"Якщо Пенсійний фонд і держава не надасть гарантії, звідки вони збільшують пенсії, як вони будуть покривати дефіцит бюджету, за рахунок яких коштів буде перекриватися дефіцит бюджету, то можлива така ситуація, що в наступні роки МВФ просто мораторієм в такому плані загрозливому, заборонить індексацію пенсій", - йдеться у сюжеті.

Раніше повідомляли, дітям дали доступ до свідоцтв про шлюб батьків: Мін'юст пояснив, як його отримати.

Як повідомляв Знай.uа, українців змусять утримувати літніх батьків.

Знай.uа писав, клієнти "Укрпошти" годину чекали на вулиці, поки співробітники відпочивали: ось яка черга зібралася.