В Україні можна знайти сезонний заробіток із зарплатнею в десятки тисяч гривень. Про це повідомляє видання «Сегодня».

Як зазначається, деякі роботодавці готові працевлаштувати людей на літо, обіцяючи зарплату до 50 тисяч гривень.

За даними сайтів пошуку роботи, майже половина українців готові переїхати до іншого населеного пункту, якщо там буде шанс працевлаштуватися. За час карантину безробітними стали понад мільйон українців.

Тож громадяни не гребують навіть сезонними підробітками. Зазвичай це роботи на фермах, які спеціалізуються на різній городині чи фруктах. Наприклад, минулого року за кілограм зібраної полуниці платили по 5 гривень. В день вдається заробити по 500 гривень.

Заробітки у Польщі, кадр з відео
Заробітки у Польщі, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Стать та вік для роботодавця не мають значення, тож заробити може кожен охочий. При цьому добропорядні фермери офіційно працевлаштовують своїх працівників.

Крім того, влітку на роботу чекають офіціантів, барменів, кухарів у заклади громадського харчування. Зарплату обіцяють відповідно до стажу та професіональних навичок – і 25, і 20 тисяч. Інколи пропонують і до 50 тисяч – тим, хто дійсно знається на своєму фаху.

Заробітчани, кадр з відео
Заробітчани, кадр з відео

Влітку також чекають на роботу продавців кукурудзи, морозива, солодкої вати.

Разом із тим, за кордоном сезонні зарплати значно вищі. Наприклад, у Польщі вже зараз бють на сполох через нестачу робочих рук. Там українців чекають не лише на збір полуниці, але й на посадах барменів, офіціантів, кухарів, барист та покоївок.

Нагадаємо, українці в Польщі допомогли бездомному земляку, а отримали невдячність: "Важко бути бомжем-веганом!"

Як повідомляв портал Знай.uа, українець подав на роботодавця до суду і виграв: випадок у Рівному обнадіє вас.

Також портал Знай.uа писав, що заробітчанка показала реальність життя в Польщі: 40 тисяч на руки і дешеві продукти.