Українцям детально пояснили, як можна переоформити субсидію на оплату ЖКП протягом 5 місяців 2021 року, починаючи з травня. Так як в країні відбулися зміни за програмою надання житлових субсидій, необхідно точно знати - коли і куди можна подати документи для оформлення цього виду допомоги.

Про це стало відомо завдяки новій публікації в новому номері газети "Пенсійний кур'єр".

Газета "Пенсійний кур'єр", скріншот: Facebook
Газета "Пенсійний кур'єр", скріншот: Facebook

На наступний період, громадяни, які претендують на субсидію, повинні подати оновлені заяву і декларацію, відповідні документи затверджені Міністерством соціальної політики і зареєстровані в Мін'юсті.

Час є

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Щоб уникнути утворення черг на підставі документів поданих протягом усіх 5 місяців неопалювального періоду, тобто у травні-вересні 2021-го субсидію домогосподарству буде призначено з травня цього року.

Чиновники закликають людей, які потребують підтримки держави, не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень. Субсидію особам, які звернулися за її призначення будь-якого місяця з травня по вересень 2021-го, буде нараховано починаючи з травня цього року.

Які документи потрібні, для того щоб отримати нову субсидію?

До органів соцзахисту треба подавати такі документи:

- заява про призначення та надання житлової субсидії.
- декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
- договір найму (оренди) житла (за наявності).
- довідка про доходи у разі зазначення в декларації доходів, інформація про яку немає ДФС та ПФУ.

У разі якщо документи подані не в повному обсязі, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення розгляне питання призначення субсидії за умови продовження документів надходження документів, які не було подано одночасно із заявою протягом 30 днів з дня подання заяви.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Без комісії

Щодо призначення субсидії на підставі рішень Комісії утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то враховуючи внесені зміни - понад 98% випадків, які раніше розглядали комісії відтепер призначатимуть органи соціального захисту населення самостійно на підставі документів, подали громадяни.

Отже, всім домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісії субсидію на наступний період призначать безпосередньо органи соціального захисту населення. До того ж, термін розгляду документів у таких випадках скорочується втричі з 30 до 10 днів.

Раніше повідомляли, українець у відділенні "Укрпошти" став свідком комунальних баталій: пенсіонери на сходинках, спека і зламані комп'ютери.

Як повідомляв Знай.uа, Рибчинський розповів, чому йому як Герою України не вдалося отримати пільги.

Знай.uа писав, надбавку в 100 гривень можуть відібрати? В Україні заговорили про скасування підвищених пенсій.