В інтернеті досі "гуляє" величезна кількість інформації про те, що генно-модифіковані продукти їсти категорично не можна, тому що це може спровокувати розвиток величезної кількості захворювання. Чи так це насправді?

Генетик, перинатолог, метаболіст, доктор наук Людмила Турова розповіла Clutch про те, чи варто побоюватися вживання продуктів з ГМО.

Людмила Турова, фото Clutch
Людмила Турова, фото Clutch

"Результати досліджень вчених однозначно показують, що з людиною, що вживає продукти з ГМО, нічого не станеться.

Продукти з ГМО насправді в світі використовуються вже давно. Хочу сказати тим, хто боїться, що в нашій країні дуже багато продуктів з ГМО – будь ласка, не бійтеся. Це дуже дорогий процес, який в нашу країну прийде ще не скоро. На те, щоб створити такий продукт, необхідні величезні кошти і велика команда вчених.

У чому сенс ГМО? Наприклад, вчені змінюють ген картоплі, щоб він був не привабливий для колорадського жука. Для нього овоч матиме зовсім інший аромат. Однак на клітку людини це ніяк не подіє. Ця інформація не вбудовується в наші клітини", - зазначила генетик.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, стоматолог розповів про продукти, які викликають рак і безпліддя: ми їмо їх щодня.

Як повідомляв портал Знай.uа, ми навіть не підозрюємо про наслідки: які продукти не можна купувати в супермаркеті.

Також портал Знай.uа писав, за які продукти ви переплачуєте щодня в супермаркеті.