В Україні непоодинокими є випадки, коли діти ставали жертвами недбальства батьків. Особливо часто доводиться чути про те, як малюки випадають з відчинених вікон та балконів. Про безпеку дітей вирішили нагадати у Нацполіції.

«З настанням тепла ми дедалі частіше відчиняємо вікна на провітрювання. Але щороку через необачність дорослих десятки дітей випадають з відчинених або погано зачинених вікон», - зазначають правоохоронці.

У поліції також нагадали декілька зовсім свіжих ситуацій. Зокрема, трирічний киянин випав з вікна першого поверху і травмувався – він був у кімнаті без нагляду дорослих, заліз на підвіконня та сперся на москітну сітку.

Дитина біля вікна
Дитина біля вікна

У Львові дворічна дитина загинула, випавши з восьмого поверху.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Не варто вважати, що через необережність випадають з вікон лише малюки – 10-рячна львів’янка не втрималася на підвіконні і впала з висоти третього поверху.

Щоб уберегти своїх найдорожчих від нещасного випадку, батькам варто пам’ятати, що відчинене вікно – це завжди небезпека для дитини.

Про що варто пам’ятати:

  • не можна гратися чи сидіти з дитиною на підвіконні,
  • подбайте про встановлення засобів дитячого захисту для блокування вікон;
  • не розташовуйте меблі біля вікна,
  • москітна сітка — не захистить від падіння;
  • провітрювання здійснюйте лише на спеціальному режимі вікон, а не настіж;
  • пояснюйте дітям, чим небезпечні відчинені вікна;
  • ніколи не залишайте дитину в кімнаті з відчиненим вікном, навіть на кілька хвилин.

«Дуже актуальна тема. Молодці, що її піднімаєте», - пишуть у коментарях під дописом.