Біля посольства Російської Федерації в Києві активісти спалили паперовий макет Кремля в пам'ять про початок боїв в Донецькому аеропорту.

Про подробиці того, що відбувається передає Telegram-канал "Klymenko Time".

Повідомляється, що в Києві біля посольства Росії зібралися активісти "Українські сили самооборони", ГО "Вартові України", ГО "Хайтарма Крим" і Штаб батальйонів УНСО. Вони принесли під посольство паперовий макет Московського Кремля і показово його спалили. Після цього, учасники акції потопталися по спаленому макету.

Акція протесту / фото: Klymenko Time
Акція протесту / фото: Klymenko Time

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Приводом для зборів активістів стала річниця перших боїв за Донецький аеропорт, які почалися в 2014 році. За стратегічно важливий об'єкт Донецької області схопилися українські військові та російські бойовики.

Бої за Донецький аеропорт, кадр з відео
Бої за Донецький аеропорт, кадр з відео

Особливо запеклими бої були в січні 2015 року. 13 січня в результаті тривалих обстрілів була зруйнована вежа аеропорту, на якій розвивався український прапор, а також вона служила спостережним пунктом. Наприкінці січня українським військовослужбовцям довелося покинути Донецький аеропорт, оскільки бойовики РФ зруйнували їхні позиції і прострілювалися прямою наводкою.

Фото з донецького аеропорту
Фото з донецького аеропорту

Нагадаємо, що українці обурені новим Трудовим кодексом: 1 вихідний і урізання прав.

Як повідомляв портал Знай.uа, сотні мітингувальників постраждали в результаті бійки з копами: стріляли зі зброї.

Також Знай.uа писав, що любитель "совка" повісив Сталіна прямо на даху, українці в ауті: "Алло, поліція?".