Українська письменниця і перший секретар з питань культури посольства України у Франції Ірена Карпа прокоментувала недавні протести під офісом президента в Києві.

Відповідний пост з'явився на її сторінці в Facebook.

Відомо, що нещодавно під офісом президента України на Банковій стався протест на підтримку Сергія Стерненка. В ході акції один з учасників, Владислав Сорд, вибив вікна адміністративної будівлі і змалював стіни з балончика. Поліція затримала його і відправила під суд.

Письменниця Ірена Карпа порівняла те, що відбувається в Києві з протестами "жовтих жилетів" в Парижі. Однак вона зазначила, що Французькі мітингувальники не були такими лояльними і тим не менш, держава пішла з ними на діалог і закрила очі на всі акти вандалізму.

"Влада йшла з ними на діалог. Тримала руку на пульсі. Намагалася дійти консенсусу. Терпляче зачищалося все, що погромили les casseurs (окремий рух завзятих вандалів, Києву такого і в страшних снах не снилось, якщо що). Те, що робиться зараз в Україні, виглядає мені куди гниліше. Я про справу Сорда і не тільки", - написала Карпа.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Письменниця зазначила, що Владислав Сорд є ветераном і творцем, а це означає, що він має підвищену чутливість до миру, питань справедливості і наруги.

"А тепер додайте ПТСР і прикиньте, на що перетворюються нерви. Що ви зробили для його психологічної реабілітації? А для психологічної реабілітації тисяч інших ветеранів – що? В мене теж би здали нерви".

Ірена Карпа заявила, що на тлі всіх його заслуг і розглядів у справі Сергія Стеренка розбиті вікна і кілька малюнків на стіні офісу президента є дрібницею. Вона зазначила, що уряд міг виписати Сорду штраф, що було б логічно, а ось термін 7 років за бите скло і фарбу – надто.

"Навіть якщо Сорд провокатор – він громадянин. А ви – влада, і вам дозволено менше, ніж йому. У нього є право вам тикати факи, а у вас – нє", - написала Карпа.

Нагадаємо, що скромна жінка-міністр нагадала українцям про несправедливо розкішне життя вітчизняних чиновників.

Як повідомляв портал Знай.uа, скасування ДПА в школах підняло в Україні масштабні протести:"нехай деградують і всі стають блогерами".

Також Знай.uа писав, що під вікнами Кличка запахло шинами, кияни на межі: "бізнес горить!".