Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, чому США не перешкоджають будівництву Північного потоку-2. На його думку, Америка боїться остаточно порвати стосунки з Росією, щоб вона не пішла до Китаю.

«Для мене ця точка, коли буде добудований Північний потік-2, викликає колосальні побоювання і не тільки економічно. Макроекономічно у нас нормальні очікування. У нас кон'юнктура ринків, що наша експортна сировина буде дорожчати. У нас в цьому році збільшується на 5 млрд доларів експортна виручка від реалізації наших IT-проєктів», - зазначив Атаманюк.

На думку економіста, проблема України в тому, що ми стаємо менш цікавими європейцям. Він зазначив, що Європа раніше була зацікавлена ​​в своїй енергетичній безпеці і Україна була її складовою, але тепер ми перестанемо нею бути.

«Те, що Блінкен каже, що він проти цього потоку: ну жоден американський політик не скаже, що він за. При анонсуванні Трампа, як друга Росії, рік стояв і не добудовувався Північний потік-2», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив експерт, відновлення будівництва Північного потоку-2 відразу почалося після інавгурації Байдена. На думку економіста, Америка не загострює відносини з Росією, тому що боїться відштовхнути Росію повністю до Китаю, а Україна виходить тут як «розмінна карта».

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, на Знай.ua Атаманюк заявив, що податкове навантаження на українців повинне бути менше.

Раніше для Знай.ua Атаманюк розповів про кризи, через які пройшла Україна.