Цибуля і часник – дві культури, без яких немислима будь-яка кухня. На городі їм обов'язково знайдеться містечко, ось тільки потрібно знати, коли і як їх правильно поливати.

Про це розповіли в телеграм-спільноті «Щоденник дачника».

Отже, коли ж необхідний полив цибулі і часнику?

Якщо ви бачите, що кінчики пера починають жовтіти, хапайтеся за лійку – це вірна ознака того, що потрібно полив. Поливати в жарку погоду потрібно не рідше, ніж раз в 5-7 днів.

Однак, якщо дощі йдуть один за іншим, не переживайте – природної вологи вистачить і цибульку, і часничку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм
Часник, фото: Щоденник дачника / Телеграм

Приблизно за місяць до запланованого збирання врожаю цибулю і часник перестають поливати. Якщо води буде занадто багато, цибулини почнуть тріскатися, і урожай не доживе в погребі до весни.

Найбільша кількість води доведеться вилити в період, коли цибулини тільки наливаються – на один квадратний метр припадає 30-35 літрів води, так що готуйте шланг.

Лук на грядці, скріншот: Youtube
Лук на грядці, скріншот: Youtube

Однак навесні, поки ще тільки формується коренева система і відростає листя, не виливайте більше 30 л на 1 квадратний метр.

Нагадавши, швидка і смачна закуска з лаваша - як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал Знай.uа ситний турецький суп з червоної сочевиці-страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.uа писав, картопляні биточки, як в дитинстві-швидкий рецепт улюбленої страви, яке розлетиться моментально