Студенти / фото: Pixabay
Студенти / фото: Pixabay

В Україні хочуть ввести штрафи за "липові" дипломні студентів і дисертації

До ініційованого парламентарями посилення відповідальності за плагіат і фальсифікації в наукових роботах, за які автору загрожує позбавлення наукового ступеня і права обіймати певні посади, нардепи додали ще одне покарання - фінансове. Причому, суми в рази перевищують штрафи за порушення ПДР. За "липові" підручники, навчальні посібники, публікації на інтернет-платформах та дипломні роботи автор заплатить до 25 500 грн.

Михайло Заливако, Холостяк, фото з Instagram
Михайло Заливако, Холостяк, фото з Instagram

Міша Заливако продовжує зустрічатися з переможницею "Холостяка" Богдан

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У спеціальному випуску "Холостяка" українцям дали відповідь на питання - чи разом Міша Заливако з Ганною Богдан. На телеканалі СТБ вийшов спеціальний випуск "Холостяк. Життя після проєкту", в ході якого українцям відповіли на безліч питань.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Українців попередили про зміни в роботі онлайн-сервісу: як тепер оформити субсидію

Електронний сервіс для подачі документів на субсидію відновив роботу з 25 травня. У Міністерстві соціальної політики звернули увагу на те, що призначення субсидії для тих, хто вже отримував її в сезон 2020-2021 проводитиметься без звернення, тобто автоматично.

Обмін валют, фото: Знай.uа
Обмін валют, фото: Знай.uа

Курс валют 29 травня стане промінцем надії для гривні

Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні дні, 29-30 травня 2021 року. Курс долара в порівнянні з показниками в п'ятницю, 28 травня, трохи впав в ціні і тепер становить 27,50 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

ДТП / фото: Думська
ДТП / фото: Думська

Економія часу і коштів: чим вигідний нотаріальний договір після скоєння ДТП

Питання відшкодування збитку за результатами ДТП було і залишається досить актуальним в Україні. Але щоб задовольнити матеріальні і моральні претензії постраждалої сторони - варто укласти договір про відшкодування збитку. Детальніше про це розповіли в Міністерстві юстиції України.