Десерт "Пташине молоко" - дуже популярний кондитерський виріб, який виготовляється зі збитого яєчного білка. А спробувавши цей простий рецепт, вам точно захочеться готувати його якнайчастіше.

Простим рецептом "Пташиного молока" поділився телеграм-канал "Солодкий стіл".

Інгредієнти:

  • Вершкове масло - 160 г;
  • Шоколад бельгійський білий - 100 г або згущене молоко;
  • Цукор - 290 г;
  • Агар-агар - 8 г;
  • Вода - 240 мл;
  • Білки - 100 г (орієнтовно 4 шт.);
  • Какао - 50 г.

Пташине молоко, кадр з відео
Пташине молоко, кадр з відео

Приготування "Пташиного молока":

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Спершу агар замочіть в холодній воді. Вершкове масло збийте до білого. Для цього знадобиться приблизно 7 хвилин. Тепер додайте до нього розтоплений шоколад.

Паралельно потрібно поставити на вогонь в сотейнику цукор і агар. Доводимо до 110-112 градусів. Поки вариться сироп, збиваємо білки.
Коли агар дійшов до потрібної температури, знімаємо з вогню, додаємо до білків.

Охолоджуємо до 32-35 градусів, додаємо вершкову масу. Перемішуємо до однорідності, переливаємо в форму і ставимо в холодильник на 2-3 години. Після цього нарізаємо суфле порційно й обвалюємо його в какао.

Пташине молоко, кадр з відео
Пташине молоко, кадр з відео

Нагадаємо, пиріг з кропивою та фетою за 15 хвилин: рецепт, який врятує від несподіваних гостей. Оригінальний рецепт випічки

Як повідомляв портал "Знай.ua", Василь Вірастюк показав меню богатиря - смачно і просто: беремо рис і морепродукти. Василь Вірастюк приготував ризотто з морепродуктами

Також "Знай.ua" писав, що Марічка Падалко поділилася сімейним рецептом пісочного печива: діти будуть у захваті. Телеведуча показала рецепт улюблених ласощів