Десерт "Пташине молоко" - дуже популярний кондитерський виріб, який виготовляється зі збитого яєчного білка. А спробувавши цей простий рецепт, вам точно захочеться готувати його якнайчастіше.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПростим рецептом "Пташиного молока" поділився телеграм-канал "Солодкий стіл".
Інгредієнти:
- Вершкове масло - 160 г;
- Шоколад бельгійський білий - 100 г або згущене молоко;
- Цукор - 290 г;
- Агар-агар - 8 г;
- Вода - 240 мл;
- Білки - 100 г (орієнтовно 4 шт.);
- Какао - 50 г.
Приготування "Пташиного молока":
Спершу агар замочіть в холодній воді. Вершкове масло збийте до білого. Для цього знадобиться приблизно 7 хвилин. Тепер додайте до нього розтоплений шоколад.
Паралельно потрібно поставити на вогонь в сотейнику цукор і агар. Доводимо до 110-112 градусів. Поки вариться сироп, збиваємо білки.
Коли агар дійшов до потрібної температури, знімаємо з вогню, додаємо до білків.
Охолоджуємо до 32-35 градусів, додаємо вершкову масу. Перемішуємо до однорідності, переливаємо в форму і ставимо в холодильник на 2-3 години. Після цього нарізаємо суфле порційно й обвалюємо його в какао.
Нагадаємо, пиріг з кропивою та фетою за 15 хвилин: рецепт, який врятує від несподіваних гостей. Оригінальний рецепт випічки
Як повідомляв портал "Знай.ua", Василь Вірастюк показав меню богатиря - смачно і просто: беремо рис і морепродукти. Василь Вірастюк приготував ризотто з морепродуктами
Також "Знай.ua" писав, що Марічка Падалко поділилася сімейним рецептом пісочного печива: діти будуть у захваті. Телеведуча показала рецепт улюблених ласощів