В Україні почали приймати досвід Європи, зокрема, в області боротьби з дорожніми гонщиками. В Одесі вже прийняли рішення про встановлення нових лежачих поліцейських.

Про це повідомляє видання "Думський".

На площі Дерев'янка в Одесі місцева влада прийняла рішення встановити так звані Берлінські подушки-це вид лежачого поліцейського пірамідоподібної форми. Установкою подібних обмежувачів зайнялися після численних скарг до міськради про ДТП, порушень порядку і гонщиків на дорогах.

Відмінність Берлінської подушки від звичайних лежачих поліцейських полягає в тому, що вони перекривають не всю дорогу, а лише її середню частину. Тобто, Легкові автомобілі не зможу проїхати на високій швидкості, а ось громадський транспорт та інша техніка з широкою колією зможуть безперешкодно рухатися по дорозі.

Берлінська подушка / фото: Думська
Берлінська подушка / фото: Думська

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

До слова, Берлінські подушки вперше з'явилися в столиці Німеччини, саме цим і пояснюється їх назва. Однак поширені такі лежачі поліцейські не тільки в ФРН, але і в інших країнах Західної та Північної Європи.

Фахівцям КУ "Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ" було доручено розробити схему обладнання площі антидрифтерськими перешкодами. Про це повідомив депутат Одеської міськради Сергій Данилюк.

Звернення депутата / фото : Думська
Звернення депутата / фото : Думська

Нагадаємо, що Кличко дістався нелегальних паркувальників:"етап покладено".

Як повідомляв портал Знай.uа, чим вигідний нотаріальний договір після скоєння ДТП.

Також Знай.uа писав, що у Києві посеред дороги "прокинувся" фонтан з окропу, асфальт злетів у повітря.