В Індонезії сталася пожежа на пасажирському поромі під час поїздки на віддалений острів.

Про подробиці події пише The Washington Post.

Повідомляється, що інцидент стався близько 7 ранку (за місцевим часом) в суботу, 29 травня. Пором km Karya Indah знаходився в Молуккському морі, прямуючи в порт на острові Лімафатола.

Як повідомив прес-секретар генерального директорату морського транспорту Вішну Вардана, пожежа почалася через 15 хвилин після того, як судно покинуло Тернате, столицю провінції Північний Малуку.

Пожежа на поромі / фото: Національне пошуково-рятувальне агентство (BASARNAS)
Пожежа на поромі / фото: Національне пошуково-рятувальне агентство (BASARNAS)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На момент події на борту перебувало близько 200 осіб, включаючи дітей і членів екіпажу. Через те, що полум'я досить швидко почало поширюватися, людям довелося стрибати з палуби прямо в воду і чіплятися за плаваючі об'єкти.

Вардана заявив, що всі 181 пасажир, у тому числі 22 дитини, і 14 членів екіпажу були врятовані і благополучно евакуйовані на сусідній острів. Він сказав, що в рятувальній операції також брали участь місцеві рибальські човни, які опинилися поблизу.

Чиновник зазначив, що, по всій видимості, пожежа почалася в машинному відділенні, проте докладніше цей інцидент ще будуть розслідувати.

Варто відзначити, що пожежі на поромах в Індонезії досить часто відбуваються. Це пояснюється тим, що в державі слабо розвинене судноплавство.

Після події виникла ще одна проблема: сміття, яке з'явилося в результаті пожежі судна хвилею прибило до берегів Шрі-Ланки. Тепер цей пластик і хімікати намагаються якомога швидше прибрати з пляжу. Адже мільйони поліетиленових гранул, які вимиває на пляжах, загрожують мілководдю, де розводять риб. І не тільки риби в небезпеці – краби і гігантські креветки, та й взагалі флора і фауна пляжу в небезпеці.

Влада вже заявила, що це "найсильніше забруднення пляжів в історії країни".

Нагадаємо, що харків'яни не можуть вибратися зі згорілого ТЦ, пожежний вихід заблокований: "Гори ясно".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Харкові пожежники витягли з вогняної пастки жінку з переляканим котом.

Також Знай.uа писав, що у Харкові ТРЦ спалахнув як сірник: стовп вогню і дим на все місто.