Британські спецслужби тепер вважають можливим, що пандемія коронавірусу почалася з витоку з дослідницької лабораторії Уханя.

Про це передає британське видання The Sunday Times.

Спецагенти Великобританії вирішили переглянути версію походження COVID-19, а точніше вірусу SARS-CoV-2, який викликає його.

До цього лабораторне походження коронавірусу вважали сумнівним, але тепер же витік з лабораторії Уханя розглядають як правоподібний.

У центрі уваги спецслужб США і Великобританії знаходиться Уханьскій інститут вірусології. З'явилася нова інформація про трьох вчених, які працювали там, і згодом захворіли на COVID-19 у важкій формі ще в листопаді 2019 року.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Днями розвідка США звернула увагу на китайських вчених, які працювали в цьому інституті, де вивчали коронавіруси та інші патогени. Саме ці дослідники в листопаді 2019 року звернулися до медиків з симптомами, які характерні для коронавірусу і ГРВІ.

Зараз британська розвідка розслідує можливий витік коронавірусу з цього інституту, який так відстоює Пекін, що це не він є джерелом вірусу.

The Sunday Times пише також, що китайських вчених могли примусити мовчати про те, що трапилося, коли вони хотіли привернути увагу до ймовірного витоку вірусу з лабораторії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям показали, як уберегтися від вірусу: прості речі, які рятують життя

Як повідомляє портал «Знай.иа» Коронавірус мутував і став на 70% небезпечнішим: офіційна заява уряду

Також «Знай.иа " писав, що Прідкісний пандемію covid - 19 Білл Гейтс вразив тривожним прогнозом: "Вакцина не врятує..."