Українці виступили з ініціативою замінити міський транспорт, що працює на бензині і дизпаливі, електричним. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента України.

Відповідно до вимог, оприлюднених автором петиції, держава зобов'язана вживати всіляких заходів для захисту населення країни від хвороботворних факторів, щоб зберегти здоров'я своїх співгромадян.

Автор також посилається на статтю 50 Конституції України, згідно з якою " кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування заподіяної порушенням цього права шкоди».

Маршрутка, фото: Facebook
Маршрутка, фото: Facebook

За словами автора, впровадження електричного міського транспорту в інших країнах позитивно вплинуло на якість повітря в їхніх містах, в той час як Київ та інші українські міста продовжують потрапляти в рейтинги найбільш забруднених у світі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

фото Getty Images
завод, забруднення / / фото Getty Images

«А що ж тоді говорити про забруднення повітря в таких екологічно неблагополучних містах України, де розташована українська промисловість: Запоріжжя, Дніпропетровськ, Донецьк, Луганськ, Кривий Ріг, Харків...", - запитує автор звернення.

В якості виходу із ситуації він просить президента "забезпечити в містах України заміну дизельних і бензинових міських автобусів на електричні з метою очищення міського повітря від токсичних викидів».

Нагадаємо, раніше Киянка поділилася маршрутним "кайфом", зрозуміє кожен: "головою вдаріться об те вікно!" Маршрутки в Україні - це окремий вид мистецтва, до розвитку якого щодня долучаються сотні людей.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Водій маршрутки почав задихатися просто за кермом: пасажирів від загибелі врятувала випадковість

Також «Знай.uа " писав, що У Львові двоє маршрутників не поділили пасажирів і влаштували дикі розбірки: "Забрав ключі і поїхав" у Львові побилися водії одного і того ж приміського маршруту.