Українці виступили з ініціативою зробити всі комунальні послуги безкоштовними для осіб, яким виповнилося 65 років і більше. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента України.

На думку автора петиції, пенсіонери в Україні не повинні сплачувати за комунальні послуги ні копійки. Однак безкоштовний мінімум має бути розрахований з потреб однієї людини.

Обмежуватися таке забезпечення має лише смертю громадянина, пропонує ініціатор зміни в законодавстві.

«Для громадян України, яким виконалось 65 років, згідно нормам на одну людину, надавати газ, воду, електричну енергію та інші комунальні послуги безкоштовно до смерті», - вимагає автор звернення.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Наразі під петицією, зареєстрованою та опублікованою на сайті 31 червня, лише шість підписів. Щоб її розглянули на державному рівні, необхідні голоси 25 тисяч громадян України.

Нагадаємо, що українцям детально пояснили, як можна переоформити субсидію на оплату ЖКП протягом 5 місяців 2021 року, починаючи з травня.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Міжнародному валютному фонді зацікавилися джерелами, з яких Україна індексує пенсії. У МВФ нагадали, що Пенсійний фонд і без того живе дотаціями. Це означає, що індексація ще більше "проїдає" державний бюджет.

Також Знай.uа писав, що українцям показали оновлений корпус Київського СІЗО і розповіли, що ж зміниться для ув'язнених в оновленій пенітенціарній установі.