У вівторок, 1 червня, в Україні відзначають День захисту дітей. По всій країні пройдуть святкові заходи, але про дітей також не забувають і в Міністерстві соціальної політики України. Повідомляється, що український Уряд працює над підвищенням якості та доступності послуг з оздоровлення та відпочинку дітей.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Мами з дітьми, фото: Unian
Мами з дітьми, фото: Unian

"Напередодні Дня захисту дітей Уряд схвалив Концепцію державної соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2025 року.

Метою концепції є:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

- підвищення якості та доступності послуг з оздоровлення та відпочинку дітей;

- збереження та розвиток мережі дитячих оздоровчих закладів, модернізація об'єктів їх інфраструктури відповідно до сучасних умов, створення в них безпечних умов перебування;

- збільшення кількості дітей, які забезпечені послугами оздоровлення та відпочинку, а також оптимальне задоволення потреб дітей при отриманні таких послуг.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Програма оздоровлення дозволить змінити існуючий механізм фінансування послуг з оздоровлення та відпочинку дітей на механізм за принципом "гроші ходять за дитиною". Таким чином кошти спрямовуватимуться лише на придбання послуг (путівок) з оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій щодо компенсації вартості путівок ліцензованим закладам оздоровлення та відпочинку.

Концепція передбачає об'єднання зусиль центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та приватних структур у сфері організації оздоровлення та відпочинку дітей, створить конкуренцію на ринку надання таких послуг, забезпечить модернізацію та розширення мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та, відповідно, збільшення кількості дітей, забезпечених такими послугами.", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, підвищення субсидій і пільгові тарифи стали на паузу - в Раді заявили про "розбір польотів" з керівництвом Кабміну.

Як повідомляв Знай.uа, дешеві авіаперельоти і "розборки" з Укрзалізницею - чого чекають від нового міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Знай.uа писав, не більше 60 днів: львівським заробітчанам розповіли, як не втратити субсидію.