Стало відомо про те, що в Україні почався червневий перерахунок пенсій. Кому і як можна отримати надбавку.

Про це повідомили в Пенсійному фонді України, на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Згідно з наданими даними, більшість пенсіонерів отримали довгоочікуване підвищення виплат у першому кварталі поточного року.

Так, з першого січня пенсіонерам старше 65 років, які при цьому не працюють, і мають за плечима 35 і 30 років стажу у чоловіків і жінок, відповідно, мінімальна пенсія склала 2400 гривень.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Такий перерахунок, за словами прес-служби ПФУ, провели відразу для 2,3 мільйонів чоловік, а середній розмір підвищення склав 350 гривень.

Перерахунок пенсій, фото: ПФУ
Перерахунок пенсій, фото: ПФУ

Вже з 1 березня, пенсіонери старше 80 років, які отримують щомісяця менше 10 340 гривень, виплатили додаткову компенсацію в розмірі п'ятисот гривень. Такий перерахунок провели для 1,4 мільйона осіб, і середній розмір підвищення виплат склав 499 гривень.

У Пенсійному фонді підкреслили, що мінімальний розмір пенсії не може бути нижче 2,2 тис.грн для чоловіків зі страховим стажем 35 років і жінок зі стажем 30 років.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

В результаті, якщо підсумувати, що для 7,9 мільйонів українців, розмір пенсійних виплат став більше на 300 гривень в середньому, а самий мінімальний розмір підвищення склав 100 гривень.

Раніше ми повідомляли, учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв "Знай.ua", Олена Зеленська терміново звернулася до українців, часу залишилося мало.

Також "Знай.ua" писав, що накопичувальні пенсії, новий податок і виплати українцям під питанням.