Всесвітньо відомий бізнесмен, а також власник Tesla Ілон Маск порушив судову угоду, і пов'язана вона із записами в соціальній мережі Twitter.

Про це повідомив інформаційний портал WSJ, посилаючись на Комісію з цінних паперів та бірж.

Ілон Маск, фото: скріншот з відео
Ілон Маск, фото: скріншот з відео

Справа в тому, що компанії Tesla не вдалося забезпечити контроль за записами генерального директора Ілона Маска в соціальній мережі Twitter. У 2019 році, а також 2020, чоловік вирішив зневажливо поставитися до попереднього схвалення юристів на публікацію даних про компанію.

За минулий рік чоловік вирішив двічі порушити цю угоду, що порушило політику компанії.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

У 2018 році, три роки тому, SEC подали на нього позов до суду, і звинуватили його в шахрайстві. Все через можливий твіт про викуп компанії.

Ілон Маск, фото YouTube
Ілон Маск, фото YouTube

Позов вдалося залагодити-Маск і Tesla віддали по 20 мільйонів доларів, а сам директор компанії погодився на спеціальних юристів, які повинні будуть контролювати його заяви в соціальних мережах.

Однак, у 2018 році на нього знову подали позов. Претензії SEC, зокрема, викликав твіт Маска від 29 липня 2019 року. У ньому говорилося, що Tesla має намір випускати «близько 1000 сонячних дахів на тиждень до кінця року». Наступна претензія прийшла 1 травня 2020 року, після того, як Ілон Маск назвав акції Tesla дуже дорогими, і вони почали падати

Професор права Пенсільванського університету Джилл Фіш зазначила, що суперечки навколо твітів Маска не означають помилковість схвалених судом приписів.

Раніше повідомляли, харків'янин втратив дружину після пологів і написав Ілону Маску: "Дайте шанс...".

Як повідомляв Знай.uа, "Викуси, Маск": українці створили електрокар, що розганяється до 80 км на годину.

Знай.uа писав, стартап інженера родом зі Львова залучив мільйонні інвестиції в США: "це збереже Землю".