У четвер, 3 червня, православні вшановують пам'ять Рівноапостольного царя Костянтина, його матері цариці Олени та їхніх дітей Михайла і Федора. Також в цей день люди вшановують Володимирську ікону Божої Матері, яку написав євангеліст Лука. Люди називають це свято - день Олени.

Спеціально для наших читачів ми зібрали список головних заборон на це свято, а також дізналися про традиції.

Молитва, фото: Unian
Молитва, фото: Unian

У цей день жінкам заборонялося заплітати волосся, щоб потім вони росло здоровим і міцним. Дівчата читають молитви святій Олені, щоб вона зробила їх майбутнє хорошим.

Самотні дівчата повинні гуляти в такому місці, де сходяться 3 дороги, тоді вони знайдуть нареченого. У цей день люди сіяли льон, гречку, огірки і злакові рослини. При появі сходів огірків, жінки таємно читали змови, щоб огірки добре плелися.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Заборони в цей день:

- сваритися і говорити погані слова;
- їсти жирну їжу;
- важко працювати;
- виходити з дому, якщо на це немає вагомих причин.

Прикмети до Дня Олени: Восени буде волога погода, якщо 3 червня йде дощ. Взимку 3 грудня йтиме дрібний сніг, якщо в цей день йде злива з градом. У цей день відзначають день янгола такі люди, які мають ім'я - Костянтин, Михайло, Олена, Кирило, Федір і Ярослав.

Раніше повідомляли, віруючі розповіли, як проходять хресні ходи в карантин.

Як повідомляв Знай.uа, московські попи вивели голих харків'ян на хресну ходу: поки Україна на карантині.

Знай.uа писав, митрополит Антоній розповів про духовний сенс свята Торжества Православ'я і про перенесення хресних ходів в Україні.