В анексованому Криму 191 дитина залишилася без опіки батька в результаті його кримінального переслідування з політичних мотивів.

Про це стало відомо завдяки публікації спільноти "Let My People Go Ukraine" в мережі Facebook.

"Тоталітарна система нерозбірлива. Вона вражає і колір нашої землі - дітей",- йдеться в повідомленні.

23 січня 2015 року в будинок 5-річної Сафії Ваітової увірвалися з обшуком. Тоді крихітка була в утробі матері.

Під час обшуків один з силовиків зняв курок з вогнепальної зброї і уперся стволом в живіт Аліє Ваітової, мами Сафії. А після перевів дуло їй в обличчя. Після проведення обшуків був заарештований батько Сафії, Рустем Ваітов. Його без жодної підстави звинуватили в тероризмі. До свого арешту Рустем працював помічником імама в мечеті Севастополя.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Через величезний стрес матері на тлі обшуків і судів Сафія народилася з інвалідністю. Дівчинка не ходить, не в змозі довго сидіти і лежати, постійно відчуває біль.

Сафії всього 5 років, а вона вже має більше 10 медичних діагнозів.

Папа Сафії, Рустем вже відбув термін ув'язнення в колонії суворого режиму і повернувся додому до рідних.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська розповіла про місце, куди 16 років таємно звозили жінок: "не забути...."

Як повідомляє портал «Знай.иа» Маленька Аїша не побачить тата довгих 13 років через путінські репресії в Криму: "якби не війна..."

Також «Знай.иа " писав, що "Погані дядьки забрали тата...": маленька дочка борця за український Крим не побачить батька 20 років