Наші читачі вже помітили, що за календарем у нас перший місяць літа - це означає, що практично всі овочі і фрукти в безпосередній доступності. Ми знайшли чудовий рецепт дуже смачного веганського борщу з грибами і з додаванням квашеної капусти.
Ми знаємо, що літо - це час окрошки і зеленого борщу, проте не варто забувати, що раціон повинен бути великим. Саме тому цього разу розберемося, як готувати "веганський" борщ.
Про цей рецепт стало відомо завдяки новому відео на YouTube-каналі "Сімейна кухня".

Веганський борщ, скріншот: YouTube
Веганський борщ, скріншот: YouTube

Що нам потрібно з продуктів: 50 гр сушених грибів; 1 шт.картопля; 1/4 капусти свіжої; 100 гр капусти квашеної; 1 шт. буряк; 1 шт. морква; 1 шт. цибуля; лавровий лист; запашний перець горошком; 100 гр томатний соус; 100 гр червона квасоля консервована; 1/4 шт. болгарський перець; за смаком сіль.

Веганський борщ, скріншот: YouTube
Веганський борщ, скріншот: YouTube

Спосіб приготування:
Очистіть всі овочі. Подрібніть цибулю. Моркву і буряк натріть на крупній тертці. Перець наріжте дрібними кубиками. Картопля - середніми часточками. Капусту наріжте.
Поставте на середній вогонь 2 сковороди, в кожній нагрійте масло. В одну покладіть цибулю, в іншу – буряк. Обсмажуйте, помішуючи, 5 хв. до цибулі додайте моркву і перець, в буряк – оцет. Готуйте 5 хв. буряк зніміть з вогню, в цибулю покладіть моркву.
Готуйте, помішуючи, 5 хв.у слабо киплячий бульйон покладіть картоплю, варіть 10 хв. покладіть капусту, буряк і цибулю з морквою, варіть 15 хв. посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і настоюйте борщ 15 хв. Смачного!

Веганський борщ, скріншот: YouTube
Веганський борщ, скріншот: YouTube

Більш детально з процесом приготування можна ознайомитися в цьому відео: