Не кожен знає, як правильно варити гречку, щоб вона була розсипчастою та смачно. Перш за все її потрібно перебрати, а тоді зварити, дотримуючись певних правил.

Добре промийте крупу під проточною водою, поки рідина не стане прозорою. Можна додатково трохи прожарити просушену крупу на гарячій сковороді протягом 3-4 хвилин. Повинен з'явитися легкий гречаний аромат.

Води найчастіше використовують у два рази більше, ніж гречки. Тобто на 1 склянку крупи знадобиться 2 таких же склянки води. В такому випадку гречка вийде розсипчастою. Якщо ви любите в'язку кашу, беріть, наприклад, 2,5 або 3 склянки води.

Приготування гречки, кадр з відео
Приготування гречки, кадр з відео

На 1 склянку крупи вистачить 1 чайної ложки солі або навіть трохи менше. Досолити на свій смак можна й готову кашу. Після приготування в гречку покладіть шматочок вершкового масла і залиште під кришкою на кілька хвилин. Каша стане більш ніжною й ароматною.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Приготування гречки у каструлі

Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і варіть протягом 15-20 хвилин. Під час варіння перемішувати кашу не потрібно. Якщо води там немає, значить, каструлю можна знімати з плити.

Приготування гречки в духовці

Викладіть крупу в жароміцну місткість. Залийте холодною водою і накрийте кришкою або фольгою. Готуйте кашу при температурі 190 °C протягом 30-40 хвилин. Потім дайте їй настоятися у вимкненій духовці ще 10-15 хвилин.

Приготування гречки без варіння

Пересипте крупу в скляний посуд з кришкою або глибокою тарілкою. Гречка збільшується в об'ємі, тому суха крупа не повинна займати більш ніж половину посуду. Залийте крупу окропом, закрийте і залиште мінімум на 1 годину.

Приготування гречки, кадр з відео
Приготування гречки, кадр з відео

Нагадаємо, десерт "Пташине молоко" за особливим рецептом: вам захочеться готувати його ледь не щодня. Популярний десерт "Пташине молоко" за особливим рецептом

Як повідомляв портал "Знай.ua", Василь Вірастюк показав меню богатиря - смачно і просто: беремо рис і морепродукти. Василь Вірастюк приготував ризотто з морепродуктами

Також "Знай.ua" писав, пиріг з кропивою та фетою за 15 хвилин: рецепт, який врятує від несподіваних гостей. Оригінальний рецепт випічки