В Україну прийшло літо, а це означає, що зовсім скоро багато хто почне приймати сонячні ванни заради красивої бронзової засмаги. Але не варто забувати, що сонце може бути вкрай небезпечним для вашої шкіри, або здоров'я.

Головні правила перебування на сонці нагадали в МОЗ України.

Відомо, що вже після 10-12 годин перебування під палючим сонцем можна отримати опіки I-III ступенів і сонячний удар. А ось сонячні опіки, які були отримані в дорослому віці сильно підвищують ризик розвитку раку шкіри.

Засмага, фото Pxhere
Засмага, фото Pxhere

Щоб мати здоровий загар без шкоди для організму - дотримуйтесь таких правил:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

- ідеальний час для сонячних ванн - з 7:00 до 10:00 і після 16:00 годин.

- сонцезахисний крем з SPF30 + наносите на шкіру за пів години до виходу з дому. Намажте всі відкриті ділянки шкіри кремом, особливо ноги і ступні. Оновлювати крем слід кожні дві години або після купання.

- одяг обирайте легкий і вільний, який виготовлений з натуральних тканин.

- не забувайте вживати багато чистої води, особливо коли відчуваєте спрагу або сухість у роті. Кофеїн, алкоголь і вода з великою кількістю цукру призводять до втрати більшої кількості рідини. Уникайте дуже холодних напоїв, тому що вони можуть викликати судоми шлунка.

- обов'язково носіть головний убір і сонцезахисні окуляри з відповідним рівнем захисту від ультрафіолетового випромінювання.

сонцезахисний крем
сонцезахисний крем

Кому не можна засмагати: людям похилого віку, маленьким дітям гіпертонікам, алергікам, вагітним, тим, хто страждає від новоутворень, меланом, захворювань ендокринної системи. Так само не рекомендується засмагати людям зі світлою шкірою, або з великою кількістю родимок на тілі.

ВАЖЛИВО: ніколи не залишайте немовлят, дітей і тварин в припаркованому авто, навіть з відкритими вікнами. Не забувайте давати багато води домашнім улюбленцям.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Загоряння призводить до тяжких ускладнень: захворювання, при яких не можна перебувати на сонці

Як повідомляє портал «Знай.иа» Літні хвороби: Комаровський розповів, як боротися з сонячними опіками і тепловими ударами

Також «Знай.иа " писав, що Пігментні плями: як позбутися і причини виникнення