Відома українська телеведуча, яка пережила не так давно не найлегший період у житті, Алла Мазур вирішила розповісти про правила української мови. Чи все влаштовує її, і її 11-річного сина.

Про це вона написала цілий пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Аллу Мазур злегка обурив" політ фантазії " в правилах української мови. У своєму пості вона розповіла, що написане в підручнику злегка шокувало її, і "перевернуло світ з ніг на голову".

Телеведуча каже, що багато батьків не розуміють скарг дітей на важкі правила української мови, однак, коли вона сама відкрила Підручник За шостий клас, то була сильно здивована.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вона розповіла українцям про поділ слів на істоти і не істоти. Тобто, люди-живі організми, однак, якщо зберуться в натовп, то вже будуть неживим предметом, так як це поняття збірне.

"Логічно? Логічно) Ну а шахова фігура? Та, яка з дерева або пластику? Отака зовсім нежива, і не здатна до самостійного пересування. Король, ферзь, кінь, пішак .... - Істота? Чи ні? І ось тут-будьте обережні! І якщо діти ваші будуть питати відповідь - не заплутайте їх! Тому що шахові фігури за діючими правилами якраз істоти! І назви гральних карт-теж! Хоча ... стоп! Там є виняток! Валет-істота. А ось туз - чомусь ні", - написала Алла Мазур у своєму блозі.

Алла Мазур, фото: Facebook
Алла Мазур, фото: Facebook

Жінка також зазначила, що учні легко плутаються в цій класифікації, і тепер хочеться зустріти автора цього, і запитати, в чому власне справа.

"Якою логікою він керувався? І чи здогадується він, що таким "польотом фантазії" вбиває в дітях всяку надію вивчити правила рідної мови? А тепер уявіть їх стрес на різних контрольних і ЗНО: коли ніяка логіка не працює, треба тільки тупо зазубрити. І потім дивуємося: чому ЗНО з української не склав кожен 12-й учень, як минулого року" - зазначила далі Алла.

І при цьому, це не проблема окремого підручника, а самої програми в цілому, а тим хто не вірить, вона порекомендувала пошукати цю інформацію в Інтернеті.

Нагадаємо, Алла Мазур перемогла рак і звернулася до українців

Як повідомляв портал Знай.ua, Алла Мазур дала пораду батькам

Також Знай.uа писав, як виглядали Алла Мазур, Марічка Падалко та Лідія Таран до популярності