В Україні знову почали активно обговорювати пенсійні виплати, а саме, індексацію. Ще для мільйона громадян буде виконано перерахунок пенсії, і доплатять ще за два місяці.

Про це заявила глава Міністерство соціальної політики Марина Лазебна. Справа в тому, що в липні поточного року, буде переглянута пенсія ще для одного мільйона українців. За рік підвищення отримують понад 10 з половиною мільйонів людей.

Під час Години запитань до уряду в парламенті, Марина Лазебна заявила, що окремі виплати вже передбачені для пенсіонерів, які продовжують працювати, і на початку літа вони отримають так звану надбавку за минулі два місяці весни.

У Пенсійному фонді містяться такі дані - з 11,1 мільйона пенсіонерів в Україні, 3 з них продовжують працювати. Все через те, що коштів не вистачає, і всі це прекрасно розуміють.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

пенсіонерка, скріншот з відео
пенсіонерка, скріншот з відео

Політтехнолог Юрій Подорожній вирішив прокоментувати дану ситуацію, заявивши про те, що не розуміє, чому індексація буде лише для одного мільйона пенсіонерів, адже їх в країні набагато більше. І крім цього, багатьом не підвищили розмір виплат навесні 2021 року.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що другий рік поспіль уряд проводить індексацію пенсій. Цього року, з першого березня її провели також, і підвищену пенсію отримали вже понад 8 мільйонів громадян. Індексація склала цілих 11 відсотків.

Раніше ми повідомляли, учням спростили перебування в школі, менше "домашки" і скасування чергування.

Як повідомляв " Знай.ua", Олена Зеленська терміново звернулася до українців, часу залишилося мало.

Також "Знай.ua" писав, що накопичувальні пенсії, новий податок і виплати українцям під питанням.