У Китаї ненароком "поховали" британську королеву. Про це пише видання "7news".

Як повідомляється, виною всьому цензурований пост посольства Великої Британії в Китаї. Пост, розміщений на Weibo, швидко став вірусним, змусивши 1,8 мільйона його підписників повірити в те, що королева Єлизавета померла.

У пості була фотографія свічки, і він був приурочений до вшанування пам'яті загиблих під час протестів на площі Тяньаньмень.

Але оскільки згадки про ту жорстоку різанину мирного населення піддаються цензурі в китайських соціальних мережах, користувачі побачили тільки зображення свічки без будь-якого повідомлення.

Користувачі Weibo почали використовувати хештег, який в перекладі говорить: «Королева померла від хвороби».

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Хештег з посиланням на "смерть" королеви Єлизавети переглянули понад 47 мільйонів разів.

Крістіна Скотт, заступник голови представництва Великої Британії в Китаї, заявила, що вихідний пост з посиланням на події на площі Тяньаньмень був підданий цензурі всього через 20 хвилин на сайті посольства.

Деякі почали жартувати, що смерть королеви була пов'язана з тим, що вона була вакцинована вакциною AstraZeneca, в той час як інші бажали їй «вдалої подорожі».

Навіть запис у китайській Вікіпедії про королеву Єлизавету була змінена - там вказали, що вона померла.

Нагадаємо, при придушенні протестів на площі Тяньаньмень в Пекіні 4 червня 1989 року війська, озброєні автоматами, відкрили вогонь по демонстрантах, коли по площі проїжджали танки. Були вбиті студенти, перехожі і солдати.

Раніше повідомляли, онук Єлизавети II принц Гаррі знову збовтнув зайвого про королівську сім'ю: "Мені соромно за...".

Як повідомляв Знай.uа, Кейт Міддлтон пожартувала над принцом Вільямом і видала "закулісся" їхнього шлюбу: "Гей, дідусь!".

Знай.uа писав, Діана або Філіпа? Британці вгадують ім'я другої дитини Меган Маркл і принца Гаррі.