Сезон молодої картоплі у розпалі. Кожна українська господиня має в запасі коронний рецепт приготування цього смаколика, яким випадає насолоджуватися лише кілька тижнів на рік.

До вашої уваги – кілька найсмачніших рецептів молодої картоплі. Не зважаючи на те, що картоплинки іноді бувають не більші за горошину, кожна з них принесе вам задоволення хрусткою скоринкою та кремовою текстурою всередині.

Молода картопелька. Скрін, відео YouTube
Молода картопелька. Скрін, відео YouTube

Картопелька в духовці:

На кілограм молодої картоплі взяти 45 мл олії, пів головки часнику, кілька ловрових листочків, гілочку розмарину, пучок зелені. Сіль та перець за смаком.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для приготування спочатку замочити картоплю, щоб краще змився бруд. Просушити, проколоти кожну картоплинку в кількох місцях. Часник посікти, розмарин нарізати, додати лаврушку і картоплю. Дати настоятися впродовж годинки. Висипати суміш на деко, застелене пергаментом, і випікати 30хв при 180 градусах. Посипати зеленню.

Молода картопелька. Скрін, відео YouTube
Молода картопелька. Скрін, відео YouTube

Картопелька з грибами на сковорідці:

На 700 г молодої бульби взяти столову ложку олії, 6 зубчиків часнику, півкіло печериць, столову ложку рідкого меду, пучок кропу.

Печериці помити, проварити 5 хв, злити воду і викласти гриби на сковорідку. Обсмажувати до золотистого кольору. Картоплю відварити, додати до підсмажених грибів і далі смажити їх разом, додавши меду. Посипати кропом і часником.

Молода картопелька. Скрін, відео YouTube
Молода картопелька. Скрін, відео YouTube

Картопелька з м’ясом:

На півкіло молодої картоплі взяти олії – 45 мл.; два зубчики часнику, лавровий листочок, половину чайної ложки паприки, чайну ложку солі; пучок укропу і петрушки, 400 г телятини, 200 г томатів у власному соку, дві цибулини, одну морквину.

Відваріть очищену картопельку, нарізати м’ясо тонкими смужками, цибулю півкільцями, а моркву соломкою.

Обсмажити м’ясо на сковорідці, посипаючи спеціями. Додати цибулю, часник, воду. Тушкувати м’ясо впродовж 20 хвилин, накривши кришкою. Додати моркву та тушкувати 20 хвилин без кришки. Додати томати та тушкувати ще 7 хвилин. Змішати все з картоплею, подати до столу.

Нагадаємо, чоловік розлучиться з вами, якщо дізнається цей рецепт: як смачно і швидко приготувати яєчню на сковорідці

Як повідомляв "Знай.ua", борщ без м'яса існує? Рецепт грибного веганського "першого", яке за один підхід з'їсть вся сім'я

Знай.ua писав, як зварити розсипчасту і смачну гречку: їстимуть навіть ті, хто її не любить