В Україні відзначається шоста річниця наймасштабнішої пожежі в історії країни. Стався він у Смт Глеваха, що на Київщині, 8 червня 2015 року.

На сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій у соціальній мережі Facebook не залишилися осторонь, і також згадали про трагедію, опублікувавши ролик.

Ця історія розділила життя багатьох на " до " і "після", і шість років відгукується болючими спогадами в українців.

З полум'ям тоді боролися 939 рятувальників, і використано 117 одиниць техніки. Завдяки діям рятувальників, за перші 12 годин їм вдалося локалізувати полум'я, і воно більше не поширювалося за межі нафтобази.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На гасіння пожежі пішло 90 годин, і локалізовано лише 9 червня, але, до 20 червня в деяких місцях паливо ще займалося.

Вранці 9 червня на території нафтобази прогримів вибух, і миттєво забрав життя трьох рятувальників-Максима Глазкова, Антона Басовського та Андрія Тарасенка. Вони були професіоналами своєї справи, і запам'яталися як герої, які виконали свій службовий і громадянський обов'язок. Максим Глазков, Антон Басовський та Андрій Тарасенко посмертно були нагороджені орденом "За мужність" III.

Пожежа в Глевасі, фото: МВС
Пожежа в Глевасі, фото: МВС

Всього загинуло за цей період 6 осіб, і ще 15 постраждало. Пожежа могла обернутися набагато серйозніше, адже, поруч розташована військова частина з боєприпасами, а ще недалеко стояла аналогічна нафтобаза KLO.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков тоді заявив, що дана пожежа принесла збитків на один мільярд гривень.

Нагадаємо, що сотні тернополян опинилися в крижаній пастці, швидка і поліція не приїдуть.