З російського Сибіру прийшли дивовижні новини. Біологи дістали з вічної мерзлоти кілька черв'яків "коловерток", які пролежали там 24 тисячі років. Черв'яки ожили після того, як відтанули.

В рамках дослідження вчені пробурили глибину приблизно в 3,3 м від поверхні вічної мерзлоти на північному сході Сибіру.

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського наукового журналу Current Biology.

Черви "коловертки", скріншот: current-biology
Черви "коловертки", скріншот: current-biology

Там вони виявили заморожених коловерток класу бделлоїдні. Радіовуглецевий аналіз показав, що вік тварин становить 24 тис. років. Через деякий час коловертки відтанули і прийшли в норму. За словами вчених, вони навіть здатні до розмноження.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Черви "коловертки", скріншот: current-biology
Черви "коловертки", скріншот: current-biology

Вчені прийшли до висновку, що коловертки здатні переносити дуже тривалі періоди анабіозу і повернутися до життя після десятків тисяч років глибокого заморожування.

"Ми відродили тварин, які бачили шерстистих мамонтів, що вельми вражає", — заявив співавтор дослідження, науковий співробітник Інституту фізико-хімічних і біологічних проблем грунтознавства Станіслав Малявін.

Раніше повідомляли, на Прикарпатті виявили масове поховання під храмом: "Потонули в потопі?".

Як повідомляв Знай.uа, найстаріший сільський дерев'яний будинок України: простояв понад 400 років.

Знай.uа писав, археологи розкопали "український Стоунхендж": "Старше єгипетських пірамід".