Згідно зі статистикою, кожен другий українець живе з підвищеним артеріальним тиском, при цьому, як правило, наявність гіпертонії не супроводжується погіршенням самопочуття.

Чому відсутність симптомів є тимчасовою і що таке органи-мішені артеріальної гіпертензії розповіли в співтоваристві "Кардіошкола" в соцмережі Фейсбук.

Відомо, що наша серцево-судинна система здатна витримувати значні навантаження. Абсолютно нормально, якщо під час бігу ваше тиск підніметься до 180/120 мм рт. ст., але зовсім інша ситуація, коли такий тиск вимірюється в стані спокою.

У людському тілі є органи, які не можуть довгий час працювати в умовах підвищеного тиску. Кардіологи називають такі органи - органани-мішені. А все через те, що саме по ним найбільше б'є гіпертонія і саме вони створюють в майбутньому найбільші проблеми для здоров'я пацієнта.

Проблеми із серцем, фото: chemistsworld.com
Проблеми із серцем, фото: chemistsworld.com

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Виділяють 4 основних органи-мішені:

  • серце,
  • головний мозок,
  • нирки,
  • сітківка.

Постійний вплив підвищеного тиску на ці органи призводить до розвитку наступних ускладнень:

Серце - гіпертрофія серцевого м'яза, порушення ритму серця (часто - миготлива аритмія), серцева недостатність, інфаркт, смерть.
Головний мозок - головний біль, дратівливість, зниження інтелектуальних здібностей (енцефалопатія), транзиторна ішемічна Атка (мікроінсульт), інсульт, смерть.
Нирки - зниження функції нирок, хронічна хвороба нирок, ниркова недостатність, смерть.
Сітківка ока - погіршення зору, крововилив в сітківку, сліпота.

лікар за роботою, скріншот з відео
лікар за роботою, скріншот з відео

Для того, щоб уберегти себе і близьких потрібно вчасно діагностувати і лікувати гіпертонію. Адже своєчасне лікування може не тільки зупинити, але і позбутися від ураження органів-мішеней.

"Тому, якщо ваш тиск підвищується, не відкладайте візит до лікаря, адже з часом зміни в органах-мішенях стають незворотними. Тримайте свій тиск на контролі, будьте фізично активними, їжте більше свіжих овочів і фруктів, менше жирної і солоної їжі, відмовтеся від тютюну", - написано в пості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Риб'ячий жир для здоров'я: чому варто щодня приймати капсулу для серця, нервів і зору

Як повідомляє портал «Знай.иа» Лікарі розповіли, який продукт надійно захистить серце і судини-аналогів просто немає

Також «Знай.иа " писав, що Доктор Комаровський пояснив, що може привести до оніміння рук: "Радянський діагноз"