Стало відомо про те, як перевірити на око вміст у фруктах і овочах наявність хімії. Експерти розповіли про дієвий метод.

Як правило, практично всі всі овочі та фрукти, які були вирощені не в сезон, додають хімічні речовини. Натуральні помідори зазвичай не великого розміру, а якщо вони з нітратами, то швидше за все колір буде не яскравим, а при розрізі будуть білі прожилки.

Вирощування помідорів, телеграм-канал "Щоденник дачника"
Вирощування помідорів, телеграм-канал "Щоденник дачника"

Огірки ж часто обробляють воском і парафіном. Хвостик повинен бути пружним, а сам огірок твердим. Якщо при розрізі не буде насіння, тоді там не тільки нітрати містяться, але і пестициди. Все те, що не особливо корисно для організму.

Вирощування огірків, скріншот з відео
Вирощування огірків, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Листя капусти повинні бути тонкими і рівномірно забарвленими, на них не повинно бути плям. Темні ділянки на листках - ознака нітратів.

Капуста, фото: скріншот з відео
Капуста, фото: скріншот з відео

Морква, яка має сильно яскраве забарвлення, вирощена з використанням нітратів.

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

Яблука вибрати теж досить просто. Наприклад, якщо там є якісь плями і родзинки, це говорить, що вони вирощені натуральним способом. Натуральна полуниця має відповідний запах, а забарвлення не дуже яскравий.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

І ось, переходимо до головне ласощі літа-кавуни. Щорічний квест-вибрати хороший і солодкий плід, щоб порадувати вдома сім'ю. Смужки натуральних кавунів повинні бути контрастними, а м'якість не насиченого, червоного відтінку. Також, колокна всередині тільки білі. Якщо вони жовтого кольору, це свідчить про наявність нітратів.

кавуни, фото Pxhere
кавуни, фото Pxhere

Експерти радять купувати продукцію тільки в перевірених місцях, інакше можна попастися на прийом, і придбати фрукти з хімією.

Нагадаємо, раніше Гігантський гриб переріс кита і знищив половину лісу: справжнісінький монстр. Найбільшим живим організмом в світі вважається, як не дивно, гігантський гриб з міцелієм, що охоплює понад 890 гектар.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Під Запоріжжям виростили гігантські груші-як з Чорнобиля. Аграрії Приазовського району Запорізької області виростили гігантські груші.

Також "Знай.ua" писав, що Яблуко-гігант: запорожці похвалилися незвичайним фруктом, - фото, від яких ви "ахнете". У Запорізькій області виростили гігантський фрукт-і це не жарти.