Юрія почали називати «Лютим» ще на етапі навчального центру – оточуючим здавалося, ніби він занадто серйозно до всього ставиться. Про бойовий шлях «Лютого» розповіли на сторінці операції Об’єднаних сил.

Юрій прослужив у армії 23 роки, з яких шість провів на війні. Зараз боєць дослужився до звання штаб-сержанта - головного сержанта роти.

Юрія називають врівноваженим та впевненим у своїх силах. Він стає м’якшим, коли говорить про тих, хто чекає його дома – зокрема, семирічна донечка Настя.

«Лютий» народився у Вінницької області, але почав служити у Дніпрі. На війні пересікся із бригадою Холодний Яр, яка дислокується на Дніпропетровщині.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Чоловік прослужив 16 років на контракті, та у 2014 році приєднався до холодноярівців. Він вважає цю бригаду найкращою.

«Адже в перші роки війни на сході України бригада проводила більшість часу на передових позиціях. Тому я і обрав саме її, пов’язав з нею своє життя», – зізнається військовий.

Батьки із болем у серці прийняли вибір сина, проте з часом зрозуміли його.

«Для батьків це було тяжко. Нелегко сприйняти, що у нашій державі йде війна, і що їхній син чи донька захищають цю країну. Але зараз вони розуміють, що, як-то кажуть, ніхто крім нас. Багато хто пройшов війну і бачив її з окопу. Ці люди змінилися назавжди. Але ці зміни – у кращий бік», - впевнений Юрій.

Він обіцяє, що залишатиметься в окопах, доки українські території не будуть звільнені від окупантів.

Нагадаємо, кухар ЗСУ Карина пустила українців на польову кухню - пальчики оближеш: "Щоб смакувало козакам". Кухарі ЗСУ розповіли, чим годують військових

Як повідомляв портал "Знай.ua", симпатична чотириногий прикордонник зачарувала українців: "все треба робити з посмішкою". У МВС показали знімки симпатичної чотирилапої прикордонниці

Також "Знай.ua" писав, що собака Банана отримала диплом психолога і світову славу: буде лікувати людей. Банана підтвердила свій статус терапевтичної собаки