Як відомо, Трійця вважається одним з найбільших свят в році. На цей день існує величезна кількість прикмет і обрядів, які прийнято дотримуватися.

Щороку дата Трійці змінюється, адже, залежить все від Великодня. Її прийнято відзначати в неділю, на 50-й день після Христового Воскресіння. Так і виходить, що Трійця в 2020 році випала на 20 Червня.

Церква, фото: скріншот з відео
Церква, фото: скріншот з відео

У цей день парафіяни відвідують святкову службу в храмі. Церкви прикрашають гілками беріз, а в вазу ставлять квіти. Все тому що, це свято символізує розквіт природи і початок нового життя.

Відомо, що на Трійцю заборонена фізична праця, проте допускається деяка домашня робота. Заборонено також прибирати, так як вважається, що потрібно це робити перед Трійцею.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Трійця: джерело: YouTube
Трійця: джерело: YouTube

Не можна кілька днів шити, прати, різати, стригтися, а також копати землю. На слова близьких ображатися не варто, а також думати про погане і сумувати.

У народі вірили, що на це свято не можна купатися у водоймах, так як потойбічні істоти можуть потягнути на дно.

Привітання зі Святою Трійцею у віршах - скріншот YouTube
Привітання зі Святою Трійцею у віршах - скріншот YouTube

На Трійцю не прийнято вінчатися і влаштовувати весілля, на відміну від сватання і заручин.

Прикмета:

Якщо на свято піде дощ, це буде позначати, що в цьому році варто чекати хорошого врожаю грибів і хліба. Також, якщо потрапити під зливу, то це до добра і здійснення мрії.

Якщо 20 червня день буде спекотним, то це до посушливого літа.

Трійця, П'ятидесятниця
Трійця, П'ятидесятниця / скріншот з відео

Якщо хлопець поцілує дівчину під березою, це буде означати, що вона стане його дружиною. Для того, щоб зберегти молодість і красу, дівчатам рекомендується вмиватися ранковою росою.

Раніше повідомляли, молитва до Архангела Михаїла про прощення гріхів і заступництво: святі рядки для важкої хвилини.

Як повідомляв Знай.ua , яким було дитинство у наших предків 300 років тому: рання загибель, робота і безправ'я.

Знай.ua писав, ПЦУ опублікувала повний календар релігійних свят на Червень: від дня Всіх Святих до Трійці.