В Україні вже стартував сезон відпусток, через державний кордон проходять не тільки добрі люди, які хочуть відпочити або виїхати в пошуках пригод. Є й такі громадяни, які займаються "темними справами", і їх головне завдання - непомітно прослизнути через державний кордон, будь-яким способом.

Однак українським прикордонникам вже давно знайомі всілякі способи, які використовують контрабандисти, чи то для зброї, чи то для наркотичних засобів. Виявити незаконні речі співробітникам ДПСУ допомагають дреновані собаки.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби МВС України в мережі Facebook.

Кінолог з собаками, скріншот: Facebook
Кінолог з собаками, скріншот: Facebook

"Добрий ранок. Знайомтеся: Джакарт і Лонда. Обидва - собаки кінологині Вікторії Дорош. Джакарту чотири і він натренований на пошук вибухових речовин і зброї. Лонда - дівчина домашня, але щоб не відставати, собака навчилася знаходити запахоносій наркотичних речовин.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Поки Джакарт на службі шукає зброю і вибухові речовини, Лонда вірно чекає його вдома і охороняє домівку.

Кінолог з собаками, скріншот: Facebook
Кінолог з собаками, скріншот: Facebook

Кінологиня Вікторія розповідає: "Собаки ночують у різних вольєрах. Коли вранці я відкриваю вольєр Лонди, вона відразу біжить до вольєра і скиглить. Так Лонда просить, щоб його випустили. Взагалі у собак дуже тісний зв'язок. Вони відчувають один одного. Наприклад, приїжджаємо зі служби, заходимо у двір, Лонда біжить відразу до Джакарта вітатися. Якщо хтось із собак захворіє, то інша лягає поруч і скиглить, ніби шкодує".

Серйозні і одночасно милі хвостаті навіть команди синхронно виконують. Як це у них виходить, дивіться у відео.", - повідомляють у МВС України.

Раніше повідомляли, трохи море не рвонуло: під Одесою знайшли корабель з вибухівкою.

Як повідомляв Знай.uа, яке літо, така і мода: харків'янка розгулювала по метро в одній рваній штанині.

Знай.uа писав, бойовий шлях Лютого, який віддав армії 23 роки свого життя: "Люди тут змінюються".