Виявилося, що одну з найпопулярніших газованих напоїв у всьому світі можна приготувати в домашніх умовах. Потрібно докласти лише трохи зусиль.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТепер, не обов'язково потрібно бігти в магазин за кока-колою, коли захочеться чогось солодкого і холодного. У мережі поділилися рецептом домашньої газованої води.
Для приготування 10 порцій вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 800 мілілітрів води;
- Лимони - 100 грам;
- Лайм - 100 грам;
- Апельсини - 200 грам;
- Цукор - 200 грам;
- Кінза і коріандр - 1 чайна ложка;
- Кориця - половина чайної ложки;
- Мускатний горіх - 0,2 чайної ложки;
- Кава - 1,3 столової ложки;
- Ванільний екстракт - 0,3 чайної ложки.;
- Газована вода - 1 літр.
На приготування піде 12 годин, однак, як повідомляють вже випробували рецепт, це того варто.
Для початку необхідно:
1. У невелику каструльку налийте 1 ст.л. води.
2. Додайте 5 ст. л. цукру.
3. Поставте каструлю на плиту і на слабкому вогні підігрівайте, не забуваючи постійно помішувати.
4. Коли розійдуться всі грудки, цукор почне плавитися і придбає темно-коричневий колір, влийте 1 склянку гарячої води.
5. Додайте вогонь і закип'ятіть вміст каструлі протягом півхвилини.
За допомогою цієї суміші можна і пофарбувати напій в потрібний колір.
Далі, потрібно зняти цедру лайма, лимона і апельсина за допомогою дрібної терки, далі почистити фрукти і вичавити з них сік.
У каструлю налити літр води з додаванням цедри, цукру, коріандру, кориці і мускатного горіха. Все ретельно перемішати і довести до кипіння, після чого варити ще приблизно одну хвилину.
Далі знімаєте каструлю з вогню, і заливаєте туди віджаті соки, екстракт ванілі і карамель. Натуральну каву додаєте в 150 мілілітрів окропу, даєте охолонути 10 хвилин, і проціджують в сироп.
Після того, як вміст охололо, ставите в холодильник на ніч, після чого знову потрібно процідити. І все, кола готова.
Половина склянки заливається сиропом, і ще половина простий газованою водою. Можна додати лід.
Раніше повідомляли, Як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди.
Як повідомляв Знай.ua, готуємо хрусткі малосольні огірки до молодої картопельки: просто пальчики оближеш.
Знай.uа писав, як виростити соковиті і стиглі кабачки: рецепт чудо-прикормки.