На території Полісся живе плазун, який легко переплутати зі змією. Йдеться про веретільницю або безногу ящірки.

Ця тварина, не дивлячись на свій змієподібний вид нею не є. Неотруйна, спокійна істота, яка більшу частину життя живе під землею і любить полювати на дощових черв'яків.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника в соціальній мережі Фейсбук.

Як розповіли фахівці, то всі ящірки відрізняються від змій по "видимим", а не "скляним", повікам, а також своєю здатністю відкидати хвіст.

безнога ящірка, фото: відкриті джерела
безнога ящірка, фото: відкриті джерела

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Ще однією явною ознакою відмінності від отруйної гадюки - товста шия. Це означає, що у безногої ящірки між головою і тілом немає звуження, яке є у змій.

У Чорнобильському заповіднику веретільниця - нечисленний вид. Іноді - рідкісний. Цей вид веде досить прихований спосіб життя. Веретільниця активна в густій рослинності, основному в сутінках і вночі при теплій погоді.

безнога ящірка, фото: відкриті джерела
безнога ящірка, фото: відкриті джерела

"Ящірка веде прихований спосіб життя, складно виявляється в природі, тому вивчення поширення цього виду в різних типах оселища вимагає часу і встановлений статус цього виду є попереднім",- розповіли в заповіднику.

Нагадаємо, раніше Біля Чорнобиля помітили рогатого красеня, що гуляє серед трави та дерев: "Родич оленя". Біля Чорнобиля оселився лось

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Чорнобилі Легендарні коні Пржевальського дали потомство: ось вона-свобода в чистому вигляді. Табуни коней Пржевальського поповнюються в середині квітня-початку травня

Також «Знай.иа " писав, що Величезне око з Чорнобиля підморгнуло здивованим українцям - " хто там?" У зоні відчуження живуть вельми цікаві тварини.