Червень-пора полуниці. Цього року через холодну весну урожай цієї смачної ягоди не особливо балує садівників і городників. І все ж багатьох вистачає полуниці не тільки для їжі тут і зараз, але і для консервації.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВзимку особливо приємно побалувати себе смаком стиглої полунички - коли на вулиці сніг і мороз, до літа ще цілих півроку, а в склянці – ароматний полуничний компот.
Цей рецепт, опублікований на Ютуб-каналі «кулінарія любов Кім», дозволить порадувати себе і сім'ю вишуканим ароматним компотом з легкою ноткою м'яти і лимона.
Для приготування полуничного компоту нам знадобитися:
- На трилітрову банку
- Полуниця-500 гр.
- Цукор-220 гр.
- Лимон-одна часточка.
- М'ята - за смаком.
Як готувати:
Полуницю, м'яту, лимон помити. Нарізати лимон часточками, кісточки можна не виймати. Чим більше ягоди, тим більш насиченим смак компоту.
Насипати полуницю в банку, додати часточку лимона, листочки м'яти. Закип'ятити воду у великій каструлі, залити окропом наповнені банки.
Заливати банки потрібно обережно, щоб скло не лопнуло. Накрити стерилізованою кришкою. Залишити на 20 хвилин, злити воду назад в каструлю, повторити процедуру заливки заново з киплячою водою.
Втретє в воду додати цукор з розрахунку стакан цукру на трелітрову банку.
Закатати і залишити остигати.
Раніше повідомляли, Павло Зібров показав українцям себе справжнього- " каштановий плантатор і бджолиний магнат".
Як повідомляв Знай.uа, ідеальний густий джем з вишні на зиму: готуємо за простим рецептом.