Червень-пора полуниці. Цього року через холодну весну урожай цієї смачної ягоди не особливо балує садівників і городників. І все ж багатьох вистачає полуниці не тільки для їжі тут і зараз, але і для консервації.

Взимку особливо приємно побалувати себе смаком стиглої полунички - коли на вулиці сніг і мороз, до літа ще цілих півроку, а в склянці – ароматний полуничний компот.

Цей рецепт, опублікований на Ютуб-каналі «кулінарія любов Кім», дозволить порадувати себе і сім'ю вишуканим ароматним компотом з легкою ноткою м'яти і лимона.

Мохіто, скрін, відео YouTube
Мохіто, скрін, відео YouTube

Для приготування полуничного компоту нам знадобитися:

Популярні новини зараз
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Показати ще
  • На трилітрову банку
  • Полуниця-500 гр.
  • Цукор-220 гр.
  • Лимон-одна часточка.
  • М'ята - за смаком.

Як готувати:

Полуницю, м'яту, лимон помити. Нарізати лимон часточками, кісточки можна не виймати. Чим більше ягоди, тим більш насиченим смак компоту.

Насипати полуницю в банку, додати часточку лимона, листочки м'яти. Закип'ятити воду у великій каструлі, залити окропом наповнені банки.

Заливати банки потрібно обережно, щоб скло не лопнуло. Накрити стерилізованою кришкою. Залишити на 20 хвилин, злити воду назад в каструлю, повторити процедуру заливки заново з киплячою водою.

Втретє в воду додати цукор з розрахунку стакан цукру на трелітрову банку.

Закатати і залишити остигати.

Раніше повідомляли, Павло Зібров показав українцям себе справжнього- " каштановий плантатор і бджолиний магнат".

Як повідомляв Знай.uа, ідеальний густий джем з вишні на зиму: готуємо за простим рецептом.