Уже на повну стартував сезон ягід та фруктів тому саме час подумати про запаси на зиму. Однак буденне варення з полуниці чи малини українські господині готують щороку, тому хочеться чогось новенького.

Тому пропонуємо вам приготувати ароматне та дуже смачне варення з шовковиці. Його приготування не забере багато часу, проте взимку це варення стане яскравим доповненням до посиденьок з чаєм, передає портал "Віддана".

Для приготування вам знадобиться:

Ягоди шовковиці – 1 кг.;
Лимон – 1 шт.;
Цукор – 1 кг.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Для початку промийте та трохи просушіть ягоди. Перетрусіть ягоди разом з цукром та покладіть їх у каструлю. Залишіть постояти 60 хвилин.

Варення з шовковиці, скріншот із відео
Варення з шовковиці, скріншот із відео

Після починайте варити варення на невеликому вогні. Воно повинно закипіти. Після проваріть протягом 10 хвилин. Наріжте лимон кружечками та додайте у варення. Проваріть ще 10 хвилин. В кінці приготування витягніть лимон.

Готове варення розлийте по гарячим стерилізованим банкам та закатайте кришками. Переверніть їх та залишіть охолоджуватися у теплому місці. Смачного!

Варення з шовковиці, скріншот із відео
Варення з шовковиці, скріншот із відео

Знай.uа писав, шикарне варення зі смородини: запах розлетиться по дому і сусіди захочуть рецептик.

Нагадаємо, консервуємо полуницю в сиропі цілими ягідками: простий і смачний рецепт

Як повідомляв "Знай.uа" , пухленькі вареники з вишнями на кефірі: ароматний десерт з сезонних ягід

"Знай.uа" писав, як правильно вибрати полуницю: відрізняємо кислі, нестиглі і "нітратні" ягоди