Ні для кого не секрет, що комарі обожнюють жарку і одночасно вологу погоду, особливо біля водойм. Зазвичай комарі починають аткувати своїх жертв у вечірній час доби.

Як стверджують вчені-ентомологи, що ці кровопивці проявляють активність вже при 10 градусах тепла вночі. До того ж людям заважають жити тільки статевозрілі самки настирливих комах.

Через те, що сімейство комарів налічує більше 3 тисяч видів - не всі засоби проти них хороші. Способи боротьби проти них досить великі, і не всі з них ефективні.

Комарі, скріншот: YouTube
Комарі, скріншот: YouTube

Одне з найвірніших засобів проти настирливих комарів — мазь, яку можна приготувати всього з двох складових: гвоздики і вазеліну.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Змішайте гвоздику і вазелін. Отриману консистенцію необхідно нанести на відкриті ділянки тіла за допомогою вати. Від такого неприємного для себе запаху комарі будуть облітати вас стороною.

Виявляється, гвоздичний порошок занадто пахучий для комара. Умовно можна заявити, що він "засліплює" комаху — кровосос відчуває настільки сильний дискомфорт від пряного запаху, що позбавляється здатності літати біля джерела запаху і "чути" їжу. Це відлякує на якийсь час комарів від потенційної жертви.

Нагадаємо, раніше Пастка для комарів з пляшки: 5 хвилин і носаті кровопивці забудуть про ваше тіло

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кавова гуща допоможе прогнати комарів: дієвий рада для теплого вечора

Також «Знай.иа " писав, що Більше ніякого дзижчання під вухом - як назавжди позбутися від комарів в квартирі