Для всіх українських водіїв з'явилася важлива інформація, виявляється, в державі планують повернути обов'язковий техогляд для легкових транспортних засобів. Не секрет, що відповідний законопроєкт Верховної Ради було оприлюднено і став доступний для обговорення громадськості ще в квітні поточного року.

Зараз техогляд для приватних автомобілів є необов'язковим, його скасували в 2011 році. Періодичний огляд на технічну справність проходять тільки комерційні транспортні засоби, такі як автобуси, вантажівки і таксі. Про це нагадує один з українських телеканалів.

Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua
Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua

За словами глави Міністерства інфраструктури, Україна зобов'язалася повернути техогляд для всіх автовласників, відповідно до вимог Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами.

Згідно з текстом документа, в Україні з 2022 року буде введено періодичне тестування на придатність всіх транспортних засобів, що беруть участь у дорожньому русі. Не проходитимуть техогляд тільки нові автомобілі.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Проходження техогляду - фото Економічна правда
Проходження техогляду - фото Економічна правда

Яку періодичність проходження обов'язкового технічного контролю хочуть запровадити:

- легкові машини і вантажівки до 3,5 тонни включно, колісні трактори-після 4 років експлуатації або виготовлення, в подальшому кожні 2 роки;

- таксі, вантажівки з масою понад 3,5 тонни, будинки на колесах з максимальною масою понад 3,5 тонни, спецтранспорт – щорічно, через 1 рік від дати виготовлення;

- автобуси, які мають більше 8 сидячих місць, крім сидіння водія, і транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі, – через 1 рік від дати виготовлення, і кожні шість місяців;

- мототранспорт з об'ємом двигуна від 125 куб.см і більше або електродвигуна потужністю 4 кВт і більше, – через 2 роки від дати виготовлення, надалі кожні 2 роки.

Крім того, обов'язковий технічний контроль, незалежно від дати його останнього проведення, здійснюється, якщо авто переоформляють на нового власника. На це дається десятиденний термін від дати проведення перереєстрації ТЗ.

У міністерстві зазначають, що процес проходження техогляду займатиме близько години:

- для причепів - 35-40 хвилин;

- для легкових автомобілів - до 45 хвилин;

- для вантажівок - до 65 хвилин;

- для автобусів - 50-65 хвилин.

Раніше повідомляли, рік без прав і 13 тисяч гривень штрафу: водіям нагадали про покарання за перевищення швидкості.

Як повідомляв Знай.uа, українські водії замінять копів на дорогах: "Штрафуйте себе самі".

Знай.uа писав, харківських водіїв зобов'яжуть заплатити 170 тисяч за нерозмитнення: кому загрожують штрафи.