Для всіх українських водіїв і власників транспортних засобів з'явилися важливі новини. Так, є інформація, що починаючи з 1 січня 2022 року в Україні планують повернути обов'язковий технічний огляд транспортних засобів. Також відомо, що вимоги до техстану і обладнання поки що залишаються колишніми.

Про це стало відомо завдяки інформації порталу auto.ria, а також його інфографіки з детальними вимогами щодо різних видів ТЗ.

Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua
Техогляд автомобілів, фото: auto.24tv.ua

Техогляд проводитимуть експерти, які пройшли навчання та атестацію, і підтверджувати свою професійну компетентність кожні 5 років. Крім цього, станції на яких проводитимуть технічний огляд також повинні пройти акредитацію та отримати відповідний дозвіл.

Інфографіка щодо техогляду, скріншот: auto.ria
Інфографіка щодо техогляду, скріншот: auto.ria

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Під час перевірки стану автомобіля весь процес фіксуватиметься за допомогою фото - і відеотехніки, а зображення зберігатися в спеціальних архівах.

Вимоги до технічного стану транспортного засобу та його обладнання поки залишаються без змін, однак оскільки вони прописані в постанові КМУ, відредагувати їх можна досить оперативно.

Не підлягають техогляду ТЗ з конструкційною швидкістю не більше 25 км/год, а також ті, які не використовуються на вулично-дорожній мережі загального користування, і транспортні засоби з об'ємом двигуна до 125 см3 або електродвигуном потужністю до 4 кВт.

Раніше повідомляли, терміни стиснуті, черга довга: українських водіїв "обрадували" новою зобов'язалівкою у вигляді техогляду.

Як повідомляв Знай.uа, "Має бути безкоштовно": українці виступили проти проходження техогляду.

Знай.uа писав, як в Україні отримати перші водійські права: вибір автошколи, іспити і чіткий алгоритм дій.