Слідчі Державного бюро розслідувань викрили в корупції посадових осіб київського управління Державної податкової служби. Чиновники не "помічали" ухилення від сплати податків на приблизно 2,5 млрд гривень.

"Чиновники податкової служби вступили в змову з представниками кількох комерційних структур, що займаються реалізацією підакцизної продукції", - йдеться на сайті ДБР.

Так, інспектори ДПС повинні були блокувати реєстрацію податкових накладних фірм, які віднесено до ризикових, натомість вони за неправомірну винагороду не "помічали" грубих порушень податкового законодавства.

За даними слідчих, протиправна схема діяла з середини 2020 року і дозволила ділкам ухилитися від сплати податків на приблизно 2,5 млрд гривень.

Співробітники ДБР провели обшуки в службових приміщеннях ДПС у Києві. Під час слідчих дій було вилучено речі та документи.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

фото з сайту ДБР
фото з сайту ДБР

Кримінальне провадження розпочато за статтею зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Вона передбачає позбавлення волі на строк до 6 років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, ДБР відкрило справу проти заступника міністра екології.

Як повідомляв портал Знай.uа, бізнес під прицілом рейдерів: сумнівні ділки знищують репутацію України в очах інвесторів.

Також портал Знай.uа писав, що ДБР опублікувало записи чорних скриньок з Ан-26, що розбився: названо причини трагедії під Чугуєвим.