Тендітна дівчина на ім’я Аліна з 2016 року служить в окремій механізованій бригаді. Вона закінчила Харківський базовий медичний коледж, після навчання пішла працювати медсестрою.

В Аліни народилася донечка, життя йшло своїм ходом. Та почалася війна, і Аліна вирішила піти на фронт, щоб застосовувати свої вміння і знання там.

Історію жінки-воїна розповів прес-центр операції Об'єднаних сил у Facebook.

Після підготовки перед дівчиною постав вибір: служити в медичній роті чи стати бути медиком бойового підрозділу. Без вагань вона обрала другий шлях.

«Я не з лякливих, хотіла перевірити себе на міцність: чи буду хвилюватися, чи зорієнтуюся вчасно. Лише за одну ротацію мала дев’ятьох поранених і двох загиблих, тож випробувань було більш ніж достатньо. Але ні про що не жалкую», зізнається Аліна.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Її перший бій був поблизу Авдіївки – це сталося якраз у її День народження, 13 травня. «Замість готувати святкову вечерю, заряджала магазин автомата. Вже через чотири дні був перший поранений. Кілометр окопами разом з колегою, здавалось, пробігли за лічені хвилини. Побратим лежав на ковдрі. Снайперська куля увійшла в шию, а вийшла через спину. Йому вже наклали оклюзійну пов’язку, але її знесло потоком крові, тож ми швидко перемотали рани традиційним методом, затиснули отвори від куль руками та тримали побратима у свідомості до самої лікарні… Він – живий», - згадує хоробра жінка.

За врятоване життя побратима Аліна отримала державну нагороду. Проте сама вона не вважає свій вчинок чимось особливим – «виконувала завдання не одна… і робила це точно не заради нагород».

На фронті Аліна знайшла своє кохання, і пара розуміє один одного з півслова.

Поки мама змагається за життя українських воїнів в окопах Донбасу, її маленьку донечку доглядає бабуся.

Нагадаємо, простий стоматолог пішов до лав ЗСУ в 49 років і врятував не одне життя: "Щоб наближати перемогу".

Як повідомляв портал Знай.uа, бойовий медик з позивним "Хімік" знайшов своє покликання на передовій.

Також портал Знай.uа писав, що окупанти стягнули танки і здійснили обстріл на Донбасі: спостерігачі залишили район.