На сторінці в Instagram відомої української телеведучої «Сніданку 1+1» Людмили Барбір з’явився новий допис.

Цього разу вона розповіла про запровадження у школах нової системи харчування, яка стартує вже з 1 вересня. Ті навчальні заклади, які не встигнуть організувати всі процеси, можуть розраховувати на відтермінування до 1 січня.

Зрозуміло, що всі 15 тисяч українських шкіл не зможуть одночасно перейти на нове шкільне меню, так само, як і устаткувати їдальні сучасним обладнанням. Однак вже до наступного року шкільне меню повинно відповідати затвердженим нормам міністерства.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«На власні очі встигла пересвідчитись, що страви з рекомендованого меню для шкіл гарно виглядають, та навіть спробувала приготувати 150 порцій рибних котлет за 8 хвилин. Виявилось, що це можливо, але за умови новітньої техніки. В режимі реального часу кухарі готували декілька страв під час інтерактиву на всеукраїнському форумі Україна 30. А учасники - голови ОТГ з усієї країни, освітяни, представники громад, мали можливість скуштувати та оцінити», - поділилася враженнями Барбір.

Вона також додала, що була модератором дискусії, у якій взяли участь очільник МОЗ Віктор Ляшко, міністр освіти Сергій Шкарлет, посол Швейцарії в Україні Клод Вільде, голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, шеф-кухар Євген Клопотенко та представники ЮНІСЕФ.

«Мене як маму хвилює, яким буде харчування моєї дитини. Та я і сама була ученицею, тому знаю, якими можуть бути шкільні обіди. Хочеться вірити, що скоро у всіх школах України оновлять меню, технології та обладнання їдалень. Лише 7% українських школярів наразі задоволені харчуванням у школі», - зазначила телеведуча.

«Не знаю, що Клопотенко приготує в школі, але те, що він готує в «Сніданку», корисним харчуванням назвати важко. Можливо смачно, але не корисно», - написали в коментарях під постом.

«Так, чудово! Та іноді здається, що ви живете на іншій планеті. Обладнання завезли, підключили, навіть іноді нормальні продукти завозять. Та задачі ставлять такі, що тим співробітникам фізично не завжди можливо все встигнути у такому темпі і кількості. Я мед і дієт сестра, та допомагаю в школі на кухні, тому знаю, про що кажу. А найголовніше, що працівники кухні получають гроши ( від 3,500- 5000) за тяжку і дуже відповідальну роботу», «В армії вже ввели нове харчування - вода з капустою», - обурюються інші коментатори.

Однак дітям, судячи з коментарів, зміна шкільного харчування неабияк сподобалася.

«Перед карантином діти в школі встигли спробувати страви, рекомендовані Євгеном Клопотенком! Малеча була в захваті», - розповідають українці.

Раніше ми писали про те, що ведуча 1+1 показала синів-близнюків – копія мами: "Мрійте до зірок".

Як повідомляв портал Знай.uа, Людмила Барбір показала своїх невгамовних малюків: "Там така любов!"

Також портал Знай.uа писав, що войовнича Людмила Барбір показала, як кладе на лопатки власного чоловіка. Телеведуча одружена з викладачем з айкідо Ігорем Барбіром. Подружжя виховує спільного сина Тараса.