Україну до вересня чекає новий стрибок долара. Про це повідомляє видання "Сьогодні", посилаючись на експертну думку опитаних аналітиків.

Фахівці нагадують, що восени країна повинна повернути борги в рамках держборгу. Протягом наступних 12 місяців розмір валютних виплат України складе 10 мільярдів доларів. Для країни, у якої весь золотовалютний резерв становить 27,8 мільярдів доларів, це третина від усіх запасів.

до закінчення третього кварталу цього року курс долара в Україні зросте-до 28 гривень крім того, зростанню долара і падінню гривні сприяють і політичні перипетії в країні.

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

"Головна причина зростання курсу-пік виплат за боргами, а значить високий попит на валюту з боку Мінфіну", – вважає член Економічного дискусійного клубу Олег пендзін.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нацбанк сподівається на те, що до пікового Місяця майбутніх виплат, тобто до вересня, співпраця з МВФ зрушиться з мертвої точки. В іншому випадку макроекономічну стабільність України чекають великі потрясіння, серед наслідків яких - в тому числі і відчутна девальвація гривні.

В уряді обіцяють, що до 2024 року вартість долара в Україні не перевищить 30 гривень.

Нагадаємо, для підтримки курсу національної валюти, - Кущ розповів, на що йдуть гроші МВФ

Як повідомляв Знай.uа, відносини гривні і долара переходять на новий рівень: українцям розповіли, яким буде" карантинний " курс у 2021 році

Також Знай.uа писав, що МВФ спрогнозував реальний ВВП України на 2023-2025 роки