Україна опинилася під ударом нового індійського штаму коронавірусу - "Дельта". Цей штам дуже агресивний і вже поширився в майже сотні країн світу. Навіть Ізраїлю, який першим повідомив про перемогу над коронавірусом, довелося повернути карантинні обмеження.

Вже 25 червня в українському Кабміні вирішили ввести нові обмеження, які стосуються в'їзду в країну з чотирьох держав: Росії, Індії, Британії та Португалії.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Що за штам " Дельта»:

Першими зараженими українцями з новим штамом стали 66-річна жінка і 16-річний підліток, які відвідували нещодавно Росію. Їх госпіталізували, стан хворих-стабільний.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проблема в тому, що впізнати індійський штам за допомогою ПЛР-тесту не вийде, а спеціальних тестів в Україні немає. Просити спеціальні тести довелося у ВООЗ. Виявити новий штам можуть тільки 4 лабораторії на всю Україну. Не виключено, що в країні випадків інфікування насправді набагато більше.

Обмеження:

Для початку влада вирішила обмежити в'їзд в країну мандрівників з Росії, Індії, Британії та Португалії. Внутрішніх заходів обмеження поки ніяких немає.

Для тих, хто прибуває з цих країн, - обов'язкові ПЛР-тести з 2 липня, це стосується всіх іноземців старше 12 років, крім тих, у кого є посвідка на проживання в Україні. Українських громадян, які перебували в зазначених країнах не менше тижня протягом останніх двох тижнів, це теж стосується.

Тести проводитимуть у пунктах пропуску, а тим, хто відмовиться тестуватися, відмовлять у візиті в Україну. Тих, у кого результат позитивний – направлять на обов'язкову обсервацію або самоізоляцію.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images
Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Що далі?

У планах РНБО-обов'язкове тестування з повернення з непідконтрольних Києву територій на Донбасі, з Польщі, Румунії та Словаччини.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії-які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.